Za’atarolijven

Het leven kan zo simpel zijn. Dit mag eigenlijk niet eens een recept heten; het is meer een aanmoediging. Een aanmoediging om zelf olijven te marineren. Het brengt je een beetje extra levensvreugde, niet alleen bij het eten en serveren van je eigen olijven, maar minstens evenveel bij het fabriceren van de smaakbommetjes. Laat het duidelijk zijn dat ik nogal gelukkig word van lekkere, zelfgemaakte dingen in potjes. Olijven zijn daar het spekende voorbeeld van. Tegenwoordig heb ik de luxe van een hele echte voorraadkast en daar horen natuurlijk potjes met huisgemaakte inhoud in.

za'atarolijven

De olijven

Het begint met lekkere olijven. Zelf ben ik nogal fan van lekkere vlezige calamata-olijven mét pit, maar ieder z’n ding. In de Turkse buurtsuper vind je vaak wel een paar schappen met verschillende soorten. Je kan altijd even uitleggen naar wat voor soort je op zoek bent. Mijn oma, waarvan ik mijn liefde voor zelfgevulde potjes heb, haalt haar olijven gewoon bij de Aldi of Lidl. Je zoekt hoe dan ook naar kale, ongemarineerde olijven.

Olijven & za’atar ♡

Ingrediënten

Za'atarolijven

Als het nodig is giet je de olijven goed af. Doe ze in een kom en strooi de za’atar erover. Eigenlijk kan je hier niks fout doen, kijk maar hoeveel jou lekker lijkt. Hussel het geheel zodat de za’atar aan de olijven plakt. Schep de za’atarolijven in een potje en overgiet rustig met onze fantastische Palestijnse olijfolie. De fijne, pittige olie doet echt wat met de smaak van de olijven. Handig is de olie er in een dun straaltje aan de zijkant in de gieten zodat je de za’atar niet gelijk van de olijven afspoelt. Als de olijven op zijn kan je de overgebleven olie natuurlijk gewoon nog gebruiken voor andere doeleinden.

Za'atarolijven

Je kan de olijven in principe gelijk eten maar het is beter ze een aantal dagen te laten staan, dan trekt de smaak van de za’atar en olie goed in de olijven.

Zo’n lekker potje olijven trek je open bij een eind-van-de-middag-zondagzonnetje met een paar fijne biertjes in de voortuin.

Om je extra aan te moedigen hiermee aan de slag te gaan bestel je onze Palestijnse za’atar & olijfolie-combi tot mei voor 12,50 euro!

Za'atar Olijfolie

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites