The Recipe Hunters: op zoek naar de beste recepten uit Libanon

De trouwe volgers van onze Facebook-pagina hebben ze al voorbij zien komen: de Libanese recepten van The Recipe Hunters. Deze lekkerbekken reizen de wereld over op zoek naar de aller lekkerste lokale recepten. In hun video’s zien we niet alleen het lekkere eten zelf maar maken we ook kennis met de plaatselijke specialisten van deze lekkernijen. En dan doen ze het ook nog even voor. Leuk! The Recipe Hunters streken ook neer in foodie-walhalla Libanon. Hier onze favo Libanon-video’s.

#1 Maguy en haar vis kibbeh

The New York Times zette haar restaurant Chez Maguy in Batroun in de top 30 van plekken waar je moet eten voor je dood gaat. Daarbij is chef Maguy zelf is ook nog eens een erg inspirerende tante. Wij gaan zeker een keer bij haar langs voor een van haar fenomenale visgerechten. Het recept voor Maguy’s overheerlijke vis kibbeh vind je hier.

#2 Ma’amoul koekjes van Georgina

Als je aan Midden-Oosters eten denkt denk je niet direct aan koekjes. Onterecht. Het stikt er van de lekkere koekjes! Georgina’s griesmeelkoekjes gevuld met walnoten, rozenwater en oranjebloesemwater zien er heerlijk uit en wij kunnen niet wachten ze een keer te proberen.

#3 Rima’s Libanese Brood

Rima leerde brood bakken door te kijken naar haar oma. Tegenwoordig is ze met haar eigen prachtige brood te vinden op een Libanese markt. Let vooral op haar manoushe. Wauw!

Check het YouTube-kanaal van The Recipe Hunters voor meer toppers uit Libanon. 

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites