Sacred Cuisine: veganistisch eten in Palestina

Het werd hoog tijd  voor een interview met de altijd vriendelijke Izzeldin Bukhari, chef en oprichter van de vegetarische en veganistische pop-up keukens van Sacred Cuisine, een uniek concept in Palestina.

Waar lekker eten is, is Sacred Cuisine, zoals op de boerenmarkt in Jeruzalem waar we al eerder over schreven. We ontmoeten Izzeldin nu op een evenement in Beit Sahour. Na de vorige keren al heerlijke gevulde paprika’s, feta en rode bietensalade en een Indiase curry geproefd te hebben, maakt hij nu een van zijn eigen favorieten: taco’s van zachte tortilla’s met gemarineerde tofu, chipotle pepers, tomaten, paprika’s, rode ui, rode kool en een koriander crème saus en pittige oranje chipotle saus. YUM!

Sacred cuisine

Vegetarisch en veganistisch

Vorig jaar startte Izzeldin met Sacred Cuisine. Met zijn aanbod speelt hij in op de groeiende vraag naar vegetarische en veganistische gerechten. Voor zijn culinaire hoogstandjes maakt hij zoveel mogelijk gebruik van lokale seizoensproducten. Waar mogelijk probeert Izzeldin altijd een vegetarische en een veganistische optie te hebben. 

Food tour door Jeruzalem

Sacred Cuisine werkt samen met Al Ma’mal, Izzeldin’s buren in Jeruzalem, aan het opzetten van een food tour door de oude stad. De tour gaat langs verschillende winkeltjes en restaurantjes waar ze uitleg geven over het eten, de historie van verschillende gerechten en plaatsen. Naast het luisteren naar mooie verhalen kan er natuurlijk vooral het nodige geproefd worden.

Sacred cuisine

Veganistische productlijn

Ondertussen werkt Izzeldin hard aan nieuwe concepten. Zo is het nu al mogelijk om bij Sacred Cuisine veganistische pesto en “cheesecakes” te bestellen en zijn er plannen om dit verder uit te bouwen tot een compleet veganistische productlijn. Izzeldin hoopt dat Sacred Cuisine als platform gaat dienen voor iedereen die vegetarisch en veganistisch willen koken!

Als afsluiter eten we toch nog een laatste heerlijke taco (oké, stiekem 2…).

Kijk voor meer info en updates op de Facebook-pagina van Sacred Cuisine

*Foto’s afkomstig van de Facebook pagina van Sacred Cuisine

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites