Fantastische Palestijnse recepten in gezellige tutorials

Goed Midden-Oosters koken is echt niet moeilijk. Met een goed gevuld kruidenkastje, veel goede olijfolie en goede smaak kom je heel ver. M.OOST verblijdt jou geregeld met Arabische klassiekers zoals linzensoep, Arabische salade, en muhamarra. Als je M.OOST een beetje kent weet je dat wij uitermate gecharmeerd zijn van de Palestijnse keuken. Za’atar, kunefeh, magloube; het water loopt ons in de mond. Pop Palestine deelt hun kennis over die heerlijke keuken, net als M.OOST, graag met jou. Een paar Pop Palestine-tutorials van onze favoriete Palestijnse recepten op een rij.

#1 Maqlouba: ondersteboven.

Absoluut ons lievelingskostje. Het liefst tijdens de vrijdaglunch bij M.OOST-vriendin Asmaa, maar thuis in Nederland is het de aller beste manier ons even in Palestina te wanen. Natuurlijk geeft elke familie haar eigen speciale invulling aan dit klassieke Palestijnse recept. Pop Palestine maakt de Maqlouba bijvoorbeeld met bloemkool en uien, wij maken het graag met gefrituurde of gebakken aardappelschijven en aubergine.

Alle heerlijke ingrediënten worden na het nodige bakken en frituren samen opgestapeld in één pan. Na het koken komt het leukste gedeelte: het omkeren van de maqlouba.

#2 Musakhan: platbrood, kip, sumak en heel veel pittige Palestijnse olijfolie

Dit super Palestijnse gerecht aten wij voor het eerst bij de schoonfamilie van een vage kennis in het Noorden van de Westelijke Jordaanoever. In de Arabische wereld weet ’s ochtends nooit waar je ’s middags aan tafel zit. Laat het duidelijk zijn; dit recept bevat, zoals veel Palestijnse recepten, heel veel olijfolie. Wat ons betreft komt de beste olijfolie uit Palestina en snappen ook maar al te goed waar deze olieverslaving vandaan komt. Kijk bijvoorbeeld eens onze video waarin olijfboer Sameh vertelt over deze olijfolieliefde.

#3 Labeneh balletjes met za’atar

Een van de belangrijkste ingrediënten in de Arabische keuken is za’atar. Za’atar is in elk land een beetje anders en onze favoriet is absoluut de Palestijnse variant. Groen, fris, super kruidig en eigenlijk overal lekker op. Ook op deze heerlijke traditionele yoghurtballetjes. Fantastisch met brood, in salade en bij de falafel.

Voor meer van deze vrolijke tutorials volg je Pop Palestine via Facebook

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites