Midden-Oosterse Movie Night: 22 juni

 Samen met Ontmoet Palestina en Masar Ibrahim al-Khalil organiseert M.OOST 22 juni de ‘Midden-Oosterse Movie Night’ in het Amsterdamse LAB111, waar het helemaal draait om reizen in het Midden-Oosten. Wat je kan verwachten tijdens de Movie Night lees je hieronder.

Tijdens de avond in het Amsterdamse LAB111 draait het helemaal om moois uit het Midden-Oosten. Onder het genot van Midden-Oosterse moviesnacks wordt er een drietal korte films vertoond met het thema ‘reizen in het Midden-Oosten’. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Facebook en via reserveer@m-oost.nl een plekje reserveren. Een ticket voor de Midden-Oosterse Movie Night kost 5 euro.

Uncertain Travel

Een van de films die vertoond wordt tijdens de Movie Night is de film Uncertain Travel. Een film van Adinda van Kranendonk van Ontmoet Palestina en M.OOST die ze maakte als afstudeerproject tijdens de master Cultural Anthropology. Adinda volgde voor de film 3 maanden het productieproces van een katholieke rozenkrans in Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. Het werd een verhaal over niet alleen het mooie dagelijkse Palestijnse leven maar vooral over het vaak zware leven in een bezet gebied. 

Free Range

Ook gaan we genieten van Free Range van Libanese filmmaker Bass Bréche. De film vertelt het verhaal van een koe die over de Israëlisch-Libanese grens “reist”. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal met de nodige humoristische elementen. Om alvast een beetje warm te lopen check je de trailer van Free Range:

330 km wandelen

De derde film is wederom een bijzondere en speelt zich af in Palestina op de Masar Ibrahim, een 330 km lange-afstand-wandelpad dwars door het land.

De korte documentaire volgt Leon en Dave, 2 Britse wandelaars, op hun tocht over de Masar Ibrahim, het begin van hun epische wandelreis van 1000 kilometer dwars door het Midden-Oosten. De film neemt je mee naar verschillende gebieden in Palestina, laat je kennis maken met de prachtige natuur, inspirerende mensen en bijzondere initiatieven. 

Er is veel belangstelling dus om er zeker van te zijn dat jij ook een plekje hebt raden we je aan een kaartje te reserveren. Mail naar reserveer@m-oost.nl en vergeet daarbij niet je naam en het aantal kaarten te vermelden.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites