Lekker pilzen in Palestina met Taybeh bier

Pilzen in Palestina? We horen het je denken…hoe en waar dan in godsnaam? Nou, in Taybeh dus! Een klein plaatsje in de buurt van Ramallah waar Madees Khoury (de enige vrouwelijke bierbrouwer in Palestina trouwens) en haar familie al jarenlang heerlijke biertjes brouwen en waar zij zelfs een jaarlijks oktoberfeest organiseren!

Bier PalestinaBier brouwen in Palestina is een uitdaging: een conservatieve omgeving, de economische en politieke situatie en een maatschappij waar sowieso maar weinig bier wordt gedronken maken het niet gemakkelijk om zo’n business draaiende te houden. Ondanks de drempels gaat de familie met veel energie verder.

Midden-Oosters bier in Duitsland

Ondanks dat de grootste markt toch in Palestina is (er wonen natuurlijk ook veel bier-drinkende christenen en –in het geheim 😉 – bierdrinkende moslims in Palestina) wordt het bier ook veel verkocht in het buitenland. Het is verkrijgbaar in Duitsland, Engeland en ook in de VS. Doordat het is gebrouwen met hop uit Duitsland heeft Taybeh een licentie om in Duitsland te brouwen en te verkopen. Je kunt de biertjes dus ook gewoon in Duitsland krijgen. M.OOST heeft wel zin in een biertje uit het Midden-Oosten! 🙂

Bier Palestina

Heerlijk bier

Taybeh betekent ‘Heerlijk’, een toepasselijke naam dus, en ook nog eens goed om een land dat op veel vlakken, en zeker economisch, worstelt een positieve boost te geven.

Ben je toevallig in Palestina? Je kunt de brouwerij direct benaderen voor een tour, en daar hoort natuurlijk een proeverijtje bij 🙂

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites