Foto's: Rada Assi
 

Kebab Hindi van Syrian Foodie

Ken jij Syrian Foodie al? Wij kunnen niet genoeg krijgen van de heerlijke recepten en spetterende foto’s, gemaakt door Rada Assi. Een tijdje geleden spraken wij haar over dit mooie project en delen heel graag een van haar recepten met jou: kebab hindi. Deze valt wat ons betreft in de categorie ‘watertanden’ en ‘comfort food’. Smullen geblazen dus.

Rada’s verhaal

Syrian Foodie

Mamounia (Syrische griesmeelpap) van Syrian Foodie. Alle foto’s in dit artikel: Rada Assi

Rada startte Syrian Foodie nadat zij in 2015 met haar gezin naar Nederland kwam om de oorlog in Syrië te ontvluchten. Ze moesten hun geliefde huis en thuis achterlaten en begonnen aan een nieuw, onbekend leven.

Met Syrian Foodie combineert Rada een aantal van haar talenten: koken en (food)fotografie. Daarnaast blijkt het de ideale manier om Nederland(ers) te leren kennen. Rada: ‘Eten brengt mensen bij elkaar. Het is voor mij dé manier om sociale contacten op te doen en om meer te leren over de Nederlandse cultuur. Zo heb ik al voor leden van de Koninklijke familie mogen koken tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs. Nederlandser dan dat wordt het niet!’ Op Syrian Foodie vind je recepten uit Syrië en het Midden-Oosten, soms met een eigen twist.

Kebab hindi van Syrian Foodie

Kebab Hindi betekent letterlijk: Indiaas kebab. Ik heb geen idee waarom het zo wordt genoemd! De Midden-Oosterse variant van gehaktballen in tomatensaus is welbekend in Syrië en Libanon. Het vertegenwoordigt een minder prominente kant van de simpele Syrische keuken. Het gerecht heeft 3 hoofdingrediënten: tomaten, vlees en uien, op smaak gebracht met kruiden. Niets meer en niets minder. Een super simpel gerecht en toch smaakt het geweldig.

Ingrediënten

Voor de kebab:

  • 1 kilo gehakt
  • 1-2 eetlepels paprikapuree
  •  4 eetlepels fijne broodkruimels (paneermeel)
  •  ½ – 1 theelepel allspice (een mix van peper, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel) of kies je eigen favoriete kruidenmix. Speculaaskruiden zijn een goed alternatief!
  •  1 theelepel zout
  •  Versgemalen peper naar smaak
  •  ¼ kop olie of boter (voor de braadpan)

Voor de saus:

  • 4 middelgrote uien
  • 3 blikken tomatenblokjes of 500 gram verse tomaten, gepeld en in blokjes
  • Optioneel: ¼ kop tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • ¼ kop granaatappelmelasse
  • Peper en zout naar smaak
  •  Olie of boter om in te fruiten
  1. Doe de olie of boter in een ovenvaste braadpan. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom. Meng de ingrediënten met je handen goed door elkaar. Draai nu gehaktballen of breng het vlees in de vorm van kleine kebabs.
  3. Doe het vlees in de braadpan en bak het vlees op 180 graden voor circa 20 minuten (afhankelijk van de grootte van de gehaktballen). Bak tot de gehaktballen gaar zijn en de korst krokant en goudbruin is.
  4. Terwijl de gehaktballen in de oven staan, bereid je de tomatensaus. Snijd de uien in dunne reepjes en fruit ze in de olie of margarine tot ze glazig zijn. Voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe. Als de saus te dun is, kun je tomatenpuree toevoegen. De saus zou de structuur moeten hebben van een Italiaanse marinara saus.
  5. Laat de saus een paar minuten sudderen om het vervolgens bij de gehaktballen in de braadpan te gieten. Doe de braadpan terug in de oven en bak de inhoud nog eens 30 minuten, tot de saus is ingedikt.
  6. Serveer met witte rijst.

Ga snel naar SyrianFoodie.nl voor meer heerlijks van Rada en volg Syrian Foodie via Instagram en Facebook.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites