Faisal Elhassan

Faisal Elhassan (23) studeert Middle Eastern Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is met de Arabische cultuur opgegroeid en komt in zijn dagelijks leven regelmatig in contact met studenten Arabische Taal en Cultuur en Arabieren: “Het is een verrijking om dagelijks met twee verschillende culturen in aanraking te komen. Tijdens wekelijkse conversatiegroepen help ik Syriërs met de Nederlandse taal. Dat is voor mij ook interessant en leuk, want ik leer graag meer over hun manier van leven.”

Naast zijn intellectuele talenten is Faisal ook een creatieveling! Hij houdt van tekenen en schrijven en is gek op Arabische kunst, cultuur en cinema. Daarnaast reist hij graag en bezocht hij landen als Soedan, Egypte en Jordanië.

Met zijn werk voor M.OOST voelt Faisal de mogelijkheid om zijn studie te combineren met zijn hobby’s en interesses. Zo kan hij interactief bezig zijn met kunst, cultuur en creativiteit . Het samenwerken met anderen om artikelen te schrijven, foto’s te delen en te tekenen is daarbij een grote plus! “Zo hoop ik niet alleen met veel verschillende en talentvolle mensen samen te werken, maar wil ik ook mijn kennis vergroten van de relatie tussen Nederland(ers) en Arabieren. Een mooie combinatie!”, aldus Faisal.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites