Dromerige griesmeelpudding met rozenwater

Een heerlijke zacht – bijna lief – romig bakje met dit Midden-Oosterse griesmeelpuddinkje. Wat een fijn moment! Deze griesmeelpudding met rozenwater is heerlijk op de bank met een kopje thee erbij, of als dessert als feestelijke afsluiter van een diner. Simpel, maar een absolute showstopper. Just the way we like it.

Griesmeelpudding rozenwater

Ingrediënten

  • 1 cup griesmeel
  • 5 cup volle melk
  • 1/2 cup suiker (mag ook minder als je niet zo’n zoetekauw bent)
  • 1 tot 2 eetlepels rozenwater (je kan het ook met oranjebloesemwater)

Ter decoratie

Kan allemaal, hoeft niet
  • Handje gehakte pistachenootjes
  • Handje cocosrasp
  • Geklopte slagroom
  • Eetbare gedroogde rozenblaadjes of knopjes

Doe de griesmeel in een pan met dikke bodem en verwarm op matig vuur. Blijf de griesmeel roeren tot deze een beetje verkleurd is. Voeg de melk en suiker toe en laat het geheel zachtjes warm worden terwijl je blijft roeren tot het mengsel dik wordt. Roer het rozenwater erdoor.

 

Griesmeelpudding rozenwater

Doe de pudding in een mooie schaal of verdeel over kleine schaaltjes voor individuele porties. Je kan deze zoete lekkernij warm of koud eten. Voor de koude variant zet je de pudding minimaal een uur in de ijskast.

Voordat je dit heerlijks opdient versier je de griesmeelpudding of puddinkjes met een laagje geklopte slagroom, cocosrasp, pistache en/of gedroogde roosjes. Heel feestelijk!

Voor decoratie-inspiratie check dit je dit filmpje. Geluid aan voor ontspannende vogelgeluiden 🙂

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites