De beste tennisser van Bethlehem en omstreken

Op de tennisbaan naast de universiteit van Bethlehem is Ahmed dagelijks te vinden. Na zijn werk in de bouw snelt hij naar het gravel om hier tot in de schemering fanatiek te oefenen. Wij reisden af naar Bethlehem om deze ‘beste tennisser van Palestina’ in het echt te bewonderen.

Op de baan vinden we Ahmed in duel met Thomas, onze eigen M.OOST Palestina-correspondent. De vrienden zijn beide fanatieke tennissers en daarom vaak samen op de baan te vinden. Vandaag op het programma: een heuse finalewedstrijd tussen Thomas en Ahmed. 

Tenniscarrière in Palestina

Vorig jaar leerden we Ahmed op deze tennisbaan kennen toen Thomas ons uitnodigde voor een potje tennis. Na het tennissen gingen we naar het huis Ahmed voor een uitgebreid diner. Hij woont samen met zijn ouders, zussen, broertjes, tantes en ooms in een groot familiehuis. Zijn familie deelt zijn passie voor tennis niet: ‘Er is geen toekomst als tennisser in Palestina’, zeg zijn moeder. Ahmed trekt zich er niks van aan en tennist lekker door.

Tennisser Palestina

Ahmed wint

Vandaag blijkt Thomas in de finale niet opgewassen tegen Ahmed en moet het doen met een tweede plaats. Als troost kreeg hij wel een mooie beker.

Ahmed zoekt nog naar een coach. Ben jij er een, of ken jij een tenniscoach? Laat het ons weten!

Reizen in Palestina

Ben jij benieuwd naar Palestina? Ga mee met een bijzondere wandeltocht van Masar Ibrahim al-Khalil of boek een groepsreis met Ontmoet Palestina.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites