Carakale Foto: Ghazal S.
 

Biercultuur in Jordanië: Carakale bier

Met uitzicht over de heuvels van Jordanië een lokaal gebrouwen biertje drinken? Het kan bij de microbrouwerij Carakale in Amman. Net als Palestina (Taybeh Beer) en Libanon (961 Brewing en Colonel), heeft ook Jordanië nu haar eigen biermerk.

Carakale bier

Brouwerij Carakale is vernoemd naar de in Jordanië voorkomende ‘Caracal’ woestijnlynx. Het biermerk heeft al een heel repertoire aan biertjes op haar naam staan: blonde ale, pale ale, whiskey ale, india pale ale en zelfs een kristalweizen. Het doel van de brouwerij: biercultuur creëren in Jordanië! 

Carakale bier Jordanië

Foto: Andrew Wills Brunson

Obstakels voor bier in Jordanië

Het was niet makkelijk om een brouwerij op te zetten in het overwegend islamitische land. Eerst moest oprichter Yazan Karadsheh op zoek naar een stuk land om de brouwerij op te bouwen, maar de eerste, bijna bezegelde deal ging op het laatste moment niet door omdat de landeigenaar zich toch niet kon vinden in de plannen voor de bouw van een bierbrouwerij.

Carakale bier Jordanië

Foto: Andrew Wills Brunson

Op de heuvels van Fuheis, een christelijk dorp vlakbij Amman, kreeg Karadsheh wel voet aan de grond. Maar toch was het ook hier nog even ploeteren. Een aandenken aan deze struggles zijn de 2 soorten tegels in de brouwerij; de eerste tegelzetter stopte halverwege de klus met zijn werk toen hij erachter kwam dat hij een brouwerij aan het betegelen was.

Bieravontuur

Waarom oprichter Yazan Karadsheh begon aan dit bieravontuur? Hij vertelt het verhaal in deze mooie video:

Carakale bier in de VS

Inmiddels draait de brouwerij op volle toeren en exporten ze het bier ook naar de VS. Hopelijk binnenkort ook naar Europa, want een smaakvol Carakale biertje gaat er op een Nederlands terrasje ook wel in!

Ben je in Jordanië? Bezoek de brouwerij van Carakale!

(Hoofdfoto: Ghazal S.)

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites