Arabische Salade

EEN KLASSIEKE SIMPELE ARABISCHE SALADE

Dit is een klassieker. M.OOST-vriendin en docent Arabisch koken ‘Asmaa maakt dit frisse bijgerechtje dan ook bijna elke dag, in verschillende varianten. Super simpel en heel lekker, dus als je deze eenmaal kent is de kans groot dat het ook een vaste gast wordt op jouw eettafel.

Arabische salade

INGREDIËNTEN

              • Een halve komkommer
              • 2 super lekkere middelgrote tomaten
              • Sap van een halve citroen
              • 1 flinke eetlepel gedroogde munt
              • Zout
              • Optioneel, maar bijna onmisbaar: de pitjes van een halve granaatappel

Yallah!

De eerste en ook al bijna de laatste stap is het snijden van de komkommer en de tomaten. Belangrijk is voor deze salade ze in kleine stukjes te snijden. Neem even rustig de tijd, want dit simpele stapje is eigenlijk de belangrijkste. Kies een mooi schaaltje uit en meng de gesneden komkommer en tomaat met de gedroogde munt (de granaatappelpitten). Voeg het sap van ten minste een halve citroen, een flinke scheut lekkere olijfolie en een eetlepel water toe. Breng op smaak met wat zout. Niet gelogen: simpel hè? En lekker. En wat zie het er gezellig uit.

Arabische salade

FIJNE VARIATIES MET DE ARABISCHE SALADE

    • Verbrokkel een stukje harde feta door de salade.
    • Maak de salade met verse munt in plaats van met de gedroogde variant.
    • Vervang de citroensap met limoensap of een eetlepel granaatappelmelasse.
    • Voeg stukjes groene hete peper toe.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites