Anna Klinkspoor

Anna werd verliefd op het Midden-Oosten in september 2017 toen ze een maand door Iran reisde met een vriendin. De gastvrijheid en de vrolijkheid in de ogen van de Iraniërs toen de meiden zagen deed haar  ogen openen: “Het was voor het eerst dat ik zag dat mensen blij waren om toeristen te zien.” Ze wilde meer proeven (ook letterlijk!) van het Midden-Oosten en besloot haar veldwerk in Libanon te doen, waar ze is tot mei 2018.

Sinds het einde van de burgeroorlog is Beiroet enorm veranderd; de wederopbouw is nog steeds bezig, maar met gevolg dat publieke ruimten, zoals de kust en parken, volledig in beslag worden genomen door commerciële belangen. Het doel van Anna’s onderzoek in Beiroet is het vinden van manieren die lokale kunstenaars zoeken om de publieke ruimten weer toe te eigenen: the public.

Sinds Anna in Libanon is moet ze vaak denken aan het Libanese gezegde: Wie denkt dat hij Libanon begrijpt, is het verkeerd uitgelegd. “Het land is namelijk zo ontzettend complex! Toch krijg ik stapje voor stapje steeds meer een beetje grip op deze diverse maatschappij, door de ogen van de Libanezen en hun creatieve manieren zich te manoeuvreren door Beiroet”, aldus Anna.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites