16 augustus: 2de editie Movie Night met Q&A makers

Vanwege het grote succes van de vorige editie organiseren wij op donderdag 16 augustus onze tweede Midden-Oosterse Movie Night. Nu een extra bijzondere editie waarbij de filmmakers van beide films aanwezig zijn en wij ze het hemd van het lijf mogen vragen!

Wake Me Up

We starten de avond met Wake Me Up, een korte film van de bekroonde Saoedische filmaker Reem al-Bayyat. Wake Me Up vertelt het verhaal van Salam die in een midlifecrisis verkeert. Terwijl ze probeert haar artistieke hobby nieuw leven in te blazen, wordt ze overspoeld door schuldgevoel en voelt ze zich veroordeeld door de maatschappij.

The Sleeping Tree

Vervolgens vertonen we The Sleeping Tree van de Bahreinse filmmaker Mohamed Rashed Buali. In hoeverre dicteert onze fysieke omgeving ons lot? In The Sleeping Tree wordt er gekeken hoe het leven in Bahrein, een uniek eiland in de Arabische Golf, wordt bepaald door de natuurlijke en culturele omgeving.

Voor de bezoekers van onze eerste filmavond is filmmaker Mohamed Rashed Buali al een bekende. Tijdens de vorige editie lieten we zijn film Huna London zien; een kleurrijke, humoristische film over een Bahreins stel die hun zoon in Londen een mooie foto van zichzelf willen sturen.

Q&A sessie met de filmmakers

Tijdens deze bijzondere avond zullen beide filmmakers aanwezig zijn en sluiten we af met een speciale Q&A sessie.

We starten 16 augustus om 19:30 uur. Een kaartje voor de filmavond kost 7,50 euro. Er is een beperkt aantal plaatsen dus reserveer op tijd! Reserveren doe je door je naam en het aantal kaarten te mailen naar reserveer@m-oost.nl.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites